Tuesday 16 September 2008

Vapaapäivä II

Naapuritalossamme tehdään ilmeisesti jonkin sortin remonttia, ja vieressä on seissyt roskalava tyhjillään jo monta päivää. Kunnes eilen, illan hämärissä, löysin sieltä tämän:



Eikös ole ihana! Se tosin päätyy suoraan kellariin muiden hamstraamieni matkalaukkujen seuraksi, kun ei meillä täällä sisällä paljoa ole tilaa niille..

Sain juuri valmiiksi eilen aloittamani pipon:


Lanka on siis Wendyn Fusion, sävy 165 Bolognese (Priimasta) ja koekäytössä myös ihka uusi kutosen koukku. Ja pikku rusettikin oli pakko saada, varsinkin kun juuri sen verran jäi lankaa yli. Lankaa meni siis tasan tuo yksi kerä, 50 grammaa. Tykkään, tykkään, tykkään! Lähden kohta ystävän kanssa kahvittelemaan, joten pääsen (?) tuonne ulos kylmään testaamaan uuden pipon lämmittävyyttä!

Nyt en tiedä, jatkanko räpyläsukkia, vai aloittaisinko taas jotain uutta kivaa. Totesin siis I.H.A.N.A.:ssa viime lauantaina muutaman muun henkilön kanssa, että minulla on räpylät. Suurehkot sukat ovat ihan sopivat jalkaani, ja minulla on oikeasti lättäjalat. Läts läts.

Monday 15 September 2008

Vapaapäivä

Ihanaa, ensimmäinen vapaapäivä taas pitkään aikaan! Ja mikä vapaapäivä. Olen tavannut ihania tuttavuuksia, vanhoja ja uusia. Ja nauttinut Kallion fiiliksestä.
Vein ensin puhtaita työvaatteita töihin, ja bussimatkalla törmäsin entiseen kampaajaani, jota aina toisinaan kaupungilla näen. Meinasin olla jo matkalla kotiin, kun tapasin erään toisen vanhan ystävän, joka nykyään siis asuu Kotkassa, ja oli täällä Helsingissä käymässä - mikä sattuma!

Lähdinpä sitten vielä aamuteelle Stockmannin Robert's Coffeehen, ja jatkoin uusia, pitkiä punaisia sukkiani. Nämä ovat ensimmäiset sukkani, jotka neulon kärjestä ylöspäin. Ja ensimmäiset tekeleeni, joihin kokeilen palmikkoneuletta. Saa nähdä, tuleeko näistä nyt sitten sukat, ja minkä näköiset. Kahvilassa oli myös mukavaa juttuseuraa - vanhempi pariskunta, ja tämä rouva kertoi innoissaan, kuinka heilläkin kaikki paikat pursuavat neuleita ja lankoja!


Päätinpä vielä lähteä Hakaniemen suuntaan hypistelemään lankoja. Mukaan tarttui tällainen saalis Priimasta ja Vihreästä vyyhdistä (ja jostain syystä kuva on vinkuralla, eikä suostu kääntymään oikein päin):


Takaisin keskustaan päin köpötellessäni päätin käydä Espresso Edgessä latella. Päädyin maistamaan kaneli-inkiväärilattea, jossa oli siis ihan oikeita inkiväärinpaloja sekä kanelitanko. Kerrassaan ihana juoma, ihanan tunnelmallinen ja värikäs paikka, ja mahtavan ystävällinen henkilökunta.

Suunnitelmat uusia lankoja varten on jo täällä pään sisällä, mutta nyt en tiedä, mistä aloittaisin.. Onneksi huomenna on vielä toinen vapaapäivä!